KFICS er en undersøgelsesmodel til at vurdere siddeevne og terapeutiske indsatser hos mennesker med fysiske funktionsnedsættelser.
Når en borger har flere eller omfattende fysiske funktionsnedsættelser, er der forskellige aspekter at tage højde for, når du skal vurdere siddeevne og vælge den rette kørestol. Det kan være svært at vurdere, hvilke funktionsnedsættelser det er vigtigst at tage højde for, og hvordan de enkelte elementer vægtes i forhold til at vælge en løsning og eventuel øvrig indsats i hverdagen.
Linnea Møller fra Center for Specialterapi har udviklet KFICS-modellen (Key Factor Identification in Complex Sitting) til at kortlægge og systematisere de funktionsnedsættelser, der har betydning, når man vurderer siddeevnen. Modellen kombinerer teorier og undersøgelsesmetoder og giver et helhedsbillede af borgeren. Et helhedsbillede, der sikrer, at der skabes et overblik over borgerens fysik og udfordringer i hverdagen og muligheder for at understøtte borgerens daglige behov og ønsker.
Få ny viden og redskaber, der kan gøre en forskel for borgerne
På kursets tre dage får du gennemgået KFICS-modellens trin fra problemets beskrivelse, test og vurdering af bevægeindskrænkninger til test af postural kontrol og balance samt analyse af aktiviteter og funktioner. Derudover får du en kort gennemgang af øvrige aspekter (fx respiratoriske og sansebearbejdningsproblematikker), der kan have afgørende betydning for, om vi finder den rigtige løsning (kørestol/lejring/el lign).
På den sidste dag slutter vi af med en samlet analyse og tolkning af fundene fra de medbragte cases. Ud fra casene ser vi på produktvalg og øvrig indsats, som er nødvendig for, at det enkelte menneske kan opnå de bedste muligheder i sit liv.
Målgruppe
Kurset er målrettet ergo- og fysioterapeuter, der arbejder med kompleks siddestillingsanalyse, eller som arbejder i pædagogiske miljøer med mennesker med omfattende fysiske handicap.
Det er ikke vigtigt, om du har erfaring med at teste i forbindelse med siddestillingsanalyse. Det er mere væsentligt, at du arbejder aktuelt med målgruppen, da der efter kurset er mulighed for at aflevere en opgave. Opgaven evalueres uden karakter, men kan give en beskrivelse af den praksisændring, kurset har ført til hos dig samt anbefalinger til videre arbejde.
Kursusform
Kurset består af teoretiske oplæg, cases, praktiske øvelser og en hjemmeopgave. Kurset afsluttes med en case-opgave til aflevering og vurdering. Du modtager en liste med anbefalet læsestof.
Underviser
Fysioterapeut Linnea Møller
Dato og sted
D. 6.-8. maj 2025. Alle tre dage kl. 8.30-15.00.
Kurset afholdes på Bank-Mikkelsens Vej 1og 2, 2820 Gentofte.
Pris
3.600 kr.
Prisen er inkl. forplejning (formiddagssnack, frokost og eftermiddagssnack).
Tilmelding
Du tilmelder dig kurset ved at sende en mail til lnm@gentofte.dk. Oplys gerne navn, profession og faktureringsoplysninger.